Ortofon 2M Red pikap iğnesi

Ortofon 2M Red pikap iğnesi

Ortofon 2M Red Pikap İğnesi HiFi Ekipmanlar

 

Ortofon 2M RED Pikap İğnesi Detaylı İnceleme

 

Pikabınız için mükemmel veya mükemmele yakın bir yedek kartuş almak için elinizden geleni yaptıktan sonra, özellikle hareketli mıknatıslı bir kartuş satın almakla ilgileniyorsanız, Ortofon 2M Red büyük olasılıkla listenizde yer alacaktır.
 
Ancak bu kartuş için paranızı ayırmadan önce, aşağıdaki Ortofon 2M Red incelememde geçireceğiniz 10 dakika, Ortofon'un bu modelinin sizin için neler yapabileceği konusunda size tam bir fikir verecektir.
 
Ayrıca pikabınız için tüm dezavantajlarını da öğreneceksiniz, böylece iyi taraflarını kötü taraflarına karşı tartışabilir ve nihayetinde yönlendirilmiş bir satın alma kararı verebilirsiniz.
 
Kulağa hoş geliyor mu? Hadi başlayalım.
 
Önce genel bir bakış.

 

Ortofon 2M Red 'e Genel Bakış

 

Ortofon 2M Red, Ortofon'un 2M serisindeki hareketli mıknatıslı kartuşlarından biridir ve serinin diğer üyeleri şunlardır; 2M Blue, 2M, Mono, 2M 78, 2M Mono SE, 2M Black ve 2M Bronze. Genel olarak 2M bir seri olarak Moller Jensen ve Ortofon'un işbirliği ile doğdu. İki kişilik bir ekip olarak amaç, plağınızın yüzeyindeki oluğu renklenme veya bozulma olmadan zarif ve doğru bir şekilde takip eden bir stylus için elmasın yapısından ilham alarak en yüksek standartta hareketli mıknatıs serisi tasarlamaktı.
 
Ve Ortofon 2M Red, hala 2M mirasına sahip olmakla birlikte, bir sıcaklık dokunuşuyla birlikte açık, dinamik ses sunumu ile bilinen çok amaçlı bir hareketli mıknatıslı kartuş olarak kendini ayırır. Pikabınızın ihtiyacına bağlı olarak, 2M Red'in 2M Red Verso ve 2M Red PnP MkII olmak üzere iki çeşidi daha vardır. Bu makalenin geri kalanında, yalnızca 2M Red'in tüm özelliklerini inceleyeceğim.
 

    • Ortofon 2M Red Ne Kadar Uyumlu?
    Rega Planar 1, Audio Technica AT-LP120 -USB pikap, Rega Planar 2, tüm mono-vinil plaklar ve hatta tüm giriş seviyesi pikaplarla süper uyumlu olması tavsiye edilse de, doğru şekilde monte edebilirseniz bazı otomatik pikaplara da eşit derecede uyarlanabilir. Bununla birlikte, bunu hangi pikapla taktığınızdan bağımsız olarak, doğru bir kurulum oluşturmak için her zaman bir ara parçaya ihtiyaç duyulduğunu bilin. Sonuç olarak, eğer doğru takılırsa, bu kartuş tonearm üzerinde ve plak çalarınızda titreşim yapmadan veya plak çalmanızı en ufak bir şekilde bozmadan kalır. Ayrıca, Audio Technica ATP-12T tonearm'e sahip bir Technics SP-15 pikabınız varsa, bu hareketli mıknatıslı kartuş mükemmel uyum sağlar.
     

    Ortofon 2M Red Pikap İğnesi - Armoni HiFi

    Takip Hassasiyeti Nasıldır?

    Buradaki Ortofon 2M Red, entegre eliptik iğnesi sayesinde etkileyici bir izleme hassasiyetine sahip. İğne oldukça kısa (r/R8/18/µm stylus yarıçapında) ve yoğun kalınlığa sahip, bu da onu agresif DJ'ler için ideal bir scratch kartuşu haline getiriyor. Bu, 1,6g-2,0g izleme kuvveti aralığı ve 20 derecelik izleme açısı ile birlikte, üreticinin önerdiği izleme kuvveti 1,8g olsa da, bu kartuşu pürüzsüz, temiz bir oluktan bir plak çalmak söz konusu olduğunda iyi bir seçim haline getirir.  

    Ses Kalitesi Ne Kadar İyi? 

    Samimi, hoş ve gerçekçi bir ambiyans. 2M Red'in ses kalitesini bu kelimelerle tanımlayabilirsiniz. Baslar orantılıdır ve titreme de bir o kadar doğal ve nettir. Baştan sona sizi oluk etrafında dolaştırırken, doruklarda bariz bir boşluk hissi algılayacaksınız. Bir DJ ve bir odyofil için mükemmel olan bir kartuştan daha iyi ne olabilir? Demek istediğim şu.
    Çaldıklarının her ayrıntısına yakın olmak isteyen odyofiller için bu 2M Red, çift mıknatıslara ve 20hz-22, 000hz frekans tepki aralığına sahiptir. Kartuşun toplam ağırlığı 7,2 g olup ne çok hafif ne de çok ağırdır. İğneyi yivinize sıkıca oturtmaya yetecek kadar, ikili arasında iyi bir temas yaratarak izleme radarında hiçbir şeyin kaçırılmamasını ve her sesin doğal bir şekilde gelmesini sağlar. Öte yandan, kulüpte Rega Planar 1 veya 2 ile çalan agresif bir DJ için, iğne-oluk temas oranını ihtiyacınıza göre kolayca ayarlayabilirsiniz, böylece iğne kilometrenizi yakmadan istediğiniz kadar çizebilir ve yine de istediğiniz ses efektlerini elde edebilirsiniz.
     

    Ortofon 2M RED Headroom Değerlendirmesi 

     
    Bu, 20 ila 20, 000hz frekans yanıt aralığı ile sevilen aynı kırmızı renkli kartuş gövdesinde gelişmiş bir motora sahip en yeni 2M Red güncellenmiş sürümüdür. Eliptik elmas iğne, doğru sonik izleme için bakır telli ayrık kutup pimleri ile yeniden tanımlanmıştır. Bunların hepsi birlikte, bir bar veya ev partisi için çok fazla boşluk payı ile kanalları doğru bir şekilde takip edecek parlak, kendinden aydınlatmalı bir kartuşla sonuçlanır. Aynı şekilde, evde dinlemek için satın alıyorsanız, Ortofon 2M Red asla yanlış bir seçim olmaz.
     

    Ortofon 2M Red Uzun Ömürlü mü?

    Bu, pikabınıza ve Ortofon pikap iğnenizi ne amaçla satın aldığınıza bağlı. Ortofon tarafından yapılan bir teste göre iğne, 1.000 saatlik bir kilometreye sahip olsa da, sonuç kullanıcıdan kullanıcıya değişebilir. Demek istediğim şu. Eğer evde dinlemek için kullanıyorsanız ve bakımını iyi yapabiliyorsanız, tavsiye edildiği gibi ayarladıysanız, speküle edilen 1.000 saate yakın veya daha fazla bir süre kullanabilirsiniz. Öte yandan, agresif bir DJ olarak onunla scratch yapıyorsanız, ilk konserinizden sonra iğneyi değiştirmeniz gerekebilir. Bu oldukça basit. Ne olursa olsun, motor gerçekten güçlü ve kendi fiyat aralığındaki çoğu hareketli mıknatıslı kartuştan daha uzun süre dayanacaktır. Ne yazık ki, gövde kısmen plastikten yapıldığı için, dikkatsiz kullanım tüm gövdeyi değiştirmenize neden olacak ağır hasarlara neden olabilir.

    Ortofon 2M Red 'i özel kılan nedir?

     

    Çok fazla değil ama Ortofon 2M Red bazı açılardan oldukça özel. Öncelikle, yüksek teknolojili motoru diğer kartuşların çoğunda bulunmayan bir özellik. Ayrıca, izleme doğruluğunu piyasadaki diğer hareketli kartuşlarla karşılaştırırsanız, bu kırmızı bebek diğerlerini sudan çıkarır. Bir başka özelliği de entegre eliptik elmas iğnenin 1.000 saatlik kilometre performansı. Son olarak, pikabınızın bulunduğu köşede çok fazla aydınlatmanın olmadığı canlı ortamlarınız için, bu kartuş kurulumunuzu her zaman görünür kılacak dahili bir ışığa sahiptir.
     
    Bir sonraki başlıkta, bu MM kartuşun tüm özelliklerini vurgulayacağım. Aşağıya bakın.

     

    Ortofon 2M Red Teknik Özellikleri 

    • Çıkış gerilimi; 5,5 mV
    • İğne tipi; eliptik elmas
    • Frekans tepki aralığı; 20Hz ila 20.000Hz
    • 15.000 Htz'de kanal ayrımı; 15dB
    • 1.000 Htz'de kanal ayrımı; 22dB
    • İzleme açısı; 20°
    • İzleme kuvveti aralığı; 1,6g ila 2,0g
    • Kafa kabuğu uzunluğu; 22mm
    • Dahili endüktans; 700mH
    • İğne kullanım ömrü; 1.000 saat
    • Kafa kabuğu ağırlığı; 20g

     Ortofon 2M Red Pikap İğnesinde Seveceğiniz Özellikler  

    • Son derece uyarlanabilir ve çoğu pikap ile uyumludur
    • Kurulumu ve kullanımı kolaydır
    • Yüksek sonik hassasiyet
    • Hafif
    • Uzatılmış iğne ömrü
    • Uzun ömürlü gelişmiş motor
    • Berrak, renksiz vinil ses
    • Bir DJ pikabında da kullanılabilir
    • Bütçe dostu fiyat
    • Yedek parçalar kolayca temin edilebilir

     

    Sonuç ve Özet Değerlendirme;

    Ortofon da dünyanın saygın HiFi müzik ekipmanı üreticileri arasındaki en büyük isimlerden biri. Ürünlerini incelediğim ve kullandığım yıllar boyunca, küçük olumsuzluklardan daha fazla olumlu geri bildirim aldım. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim, Ortofon 2M Red aldığınıza sizi asla pişman etmeyecek, tam bir fiyat performans ürünü.

    Ortofon 2M Red ve diğer Tüm Ortofon Pikap İğne Modellerini Armoni HiFi dan uygun fiyatlarla alabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

     

    IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.